Beställning

1) Välj de analyspaket du vill ha analyserade

 avloppsvatten.se väljer du analyser, uppger leveransadress för provmaterial och anger var anläggningen är belägen. Du kan även tillåta att kopia av analysresultaten skickas till kommunens miljökontor. Vi rekommenderar detta, men det är helt frivilligt.

2) Välj hur du vill skicka tillbaka dina prover

Vi har många inlämningsställen i hela Sverige som du kan lämna dina prover till för 49kr, som sedan levereras till oss. Här hittar du en lista över våra inlämningsställen. Önskar du att lämna in provet på något av postens inlämningsställen istället, så väljer ni att köpa till returfrakt (Parcel tidigare företagspaket) redan när ni lägger beställningen. Detta är ett enkelt och bra sätt att få proven till laboratoriet i tid och kostar 150 kr. OBS! Det är mycket viktigt att Parcel används om du väljer att anlita posten. Privatpaket av olika slag går ej att använda då  dessa paket inte levereras direkt till laboratoriet. Detta gör att transporttiden för privatpaket blir för lång.

3) Välj betalningsmetod

Du väljer om betalningen ska ske med Swish eller  kort eller mot faktura. Betalningarna sker via Klarna.

4) Tag ditt prov och skicka det till laboratoriet

Följ provtagningsinstruktionerna som medföljer provmaterialet. Skicka därefter in provet via något av våra inlämningsställen, direkt till laboratoriet eller via postens Parcel. Tänk på att inte skicka provet via posten på en fredag eller dag före helgdag, då riskerar provet att bli för gammalt.

5) Tolka analysresultaten 

Kraven på din anläggning beror på vilken typ av anläggning det är och i vilket område den är belägen. För att få hjälp med att tolka resultaten kontakta därför ditt lokala miljökontor, som vet vad som gäller för din anläggning.
* Med reservation för eventuella felskrivningar och ändringar.